luni, 30 ianuarie 2012

Dacia Lodgy a castigat Trofeul Andros



În ultima înfruntare a Trofeului Andros 2011/2012, Dacia a câştigat primul său titlu în sportul cu motor graţie lui Alain Prost, ce a fost într-o formă uimitoare, şi a coechipierilor săi Evens Stievenanrt şi Nicolas Prost.
Cu 823 de puncte, Alain Prost şi-a adjudecat al treilea succes la Trofeul Andros !
Statiunea Super Besse i-a purtat noroc lui Alain Prost si autoturismului Dacia Lodgy Glace. La volanul versiunii de competitie a viitorului monvolum Dacia, Proust a reusit sa se claseze pe primul loc in clasamentul general.

miercuri, 25 ianuarie 2012

Dacia, mai fiabilă decât Fiat, Toyota, Seat şi Opel


Dacia a primit o nouă distincţie din partea consumatorilor. De data aceasta, marca din Mioveni a fost clasată pe prima poziţie a unui sondaj de fiabilitate în Franţa, Belgia, Spania, Italia şi Portugalia, potrivit automarket.ro.

Sondajul, derulat de Que Choisir, a vizat 29.026 şoferi din ţările respective şi a decurs în perioada martie-aprilie 2011. Marca românească a învins competitori precum Fiat, Seat, Toyota şi Opel, iar Sandero a fost declarat cel mai fiabil model al său.

La capitolul monovolum, liderul clasamentului Que Choisir a fost Renault Scenic. Toyota Prius şi Mercedes-Benz C-Klasse au fost declarate câştigătoare la fiabilitate în segmentele în care activează.

Dacia Sandero nu prezintă nicio surpriză în materie de fiabilitate, modelul din Mioveni fiind apreciat şi de cei de la ADAC, obţinând locul şapte în clasa mică în 2011.

via: realitatea.net

marți, 24 ianuarie 2012

Facelift Duster inspirat de Lodgy

Un designer amator a creat o ipoteză de design ce vizează facelift-ul lui Dacia Duster. Modelul a primit o capotă cu o formă inspirată din cea a lui Lodgy.



În timp ce Dacia se pregăteşte de lansarea lui Lodgy, fanii mărcii îşi imaginează deja cum ar arăta celelalte modele din gamă cu partea frontală a noului monovolum, scrie automarket.

Prima "victimă" a fost Duster, iar realizatorul acestei imagini prelucrate digital susţine că ipoteza realizată de el ar fi potrivită pentru un facelift.

Redesign-ul digital al lui Duster a fost concentrat pe partea frontală, posteriorul şi profilul nefiind schimbate.

Pe lângă blocurile optice ale lui Lodgy, modelul a primit o capotă cu o formă inspirată din cea a lui Lodgy, inscripţionată "Duster", amintind de modelele celor de la Land Rover.

Grila faţă prezintă o schimbare interesantă, marcând cel mai interesant element al acestei ipoteze. Sigla Dacia a fost integrată în grilă într-un mod elegant, iar partea superioară a grilei şi-a păstrat banda cromată, dar aceasta a primit un finisaj satinat.

via: realitatea.net

vineri, 20 ianuarie 2012

Dacia Lodgy filmata in Romania

Dacia Lodgy a fost surprinsă pe străzile din Târgovişte la testele efectuate inainte de lansarea oficială din martie, potrivit unor filmuleţe care circulă pe internet.



joi, 19 ianuarie 2012

Dacia City si Logan 2


Cel mai nou numar al revistei auto franceze Auto Plus prezinta ipoteze de design pentru Dacia City, nume dat de presa unei masini de oras care va fi lansata in urmatorii ani, precum si o imagine generata pe calculator ce infatiseaza noua generatie Logan, care va fi prezentata la sfarsitul acestui an si va ajunge pe piata in 2013.articolul complet pe 0-100.ro

Aşteptările Dacia pentru piaţa auto din România în 2012 sunt de creştere

Thomas Dubruel, Directorul Comercial al mărcii Dacia, a anunţat că numărul de reprezentanţe ale mărcii va creşte în decursul acestui an pe pieţele din Europa de Vest, în special pe piaţa din Franţa. Vorbim despre reprezentanţele monomarcă Dacia, modelele din Mioveni fiind vândute în showroom-uri exclusive Dacia ca parte a strategiei constructorului de care aparţine, Renault. Numărul de dealeri Dacia din Franţa va creşte în acest an, până în ianuarie 2013 urmând să fie aproximativ 180 de dealeri Dacia în Franţa.

În România, Dacia are o reţea dezvoltată, cu 95 de showroom-uri şi 107 service-uri. Constructorul se mândreşte cu rezultatelor respectivelor reprezentanţe şi cu faptul că nicio reprezentanţă nu a întâmpinat dificultăţi financiare în perioada de criză. România este cea de-a treia piaţă pentru Dacia în 2011, fiind surclasată de Franţa şi Germania. Pe locul patru s-a situat Italia, iar clasamentul s-ar putea schimba în 2012 şi 2013 având în vedere noile modele pe care le va lansa Dacia în această perioadă. Oficialii Dacia nu exclud posibilitatea ca piaţa din Italia să depăşească piaţa din România.

Aşteptările Dacia pentru piaţa auto din România în 2012 sunt de creştere, dar oficialii mărcii s-au ferit să estimeze valorile pe care le va atinge piaţa internă în decursul acestui an. Aproape jumătate din vânzările Dacia în România în 2011 au fost realizate prin intermediul Programului Rabla 2011, iniţiativă apreciată de oficialii mărcii. Logan rămâne cel mai bine vândut model al mărcii, urmat de Duster şi apoi de Sandero, model mai popular pe pieţele din Vest încă de la debutul său. Cu toate acestea, oficialii Dacia consideră că Sandero s-a descurcat bine pe piaţa din România şi că a atins publicul ţintă al acestui model.

sursa: automarket.ro

Dacia lucrează la o transmisie automată

Oficialii Dacia au infirmat zvonurile care sugerau un model electric realizat de constructorul român.
Nici tehnologiile hibride nu au şanse mari să-şi facă apariţia în gama constructorului din Mioveni, motivaţia fiind legată din nou de costurile acestor tehnologii. În schimb, gama Dacia este aşteptată să primească motorizări noi, toate de origine Renault. Printre acestea se află şi mult-aşteptata unitate 1.6 dCi, înlocuitorul "clasicului" 1.9 dCi din gama Renault, cu toate că unitatea 1.9 dCi nu a fost oferită până acum pe vreun model Dacia. Data debutul noului motor nu a fost specifiată, lansarea unităţii nefiind confirmată oficial, cei de la Dacia fiind reţinuţi în declaraţii în ceea ce priveşte viitoarele modele.

Vestea bună este că Dacia lucrează la o transmisie automată, informaţie anunţată chiar de Thomas Dubrunel, Directorul Comercial Dacia. Oficialul Dacia a declarat că modelele pe care le va lansa în următorii ani vor respecta normele de mediu impuse de fiecare piaţă în parte, deci motoarele Euro 6 vor debuta în gama Dacia odată ce această normă de mediu va fi obligatorie şi pe piaţa din România.

sursa: automarket.ro

Masini de Legenda 9 – Dacia 1304 Pick-Up

Inca o masina romaneasca din seria Masini de Legenda, este Dacia 1304 Pick Up, mai mult cunoscuta ca Dacia Papuc.


Iesita pe portile uzinei Dacia in 1983, a fost cea de-a doua utilitara Dacia, o evolutie a Daciei 1302 ce avea o platforma venita de la 1300. Echipata cu acelasi motor ca Dacia 1310 de 1289 cmc, aceasta atingea viteze de 140 km/h si datorita rotilor de 14 inch.

Timp de 31 de ani, au fost produse peste 300.000 de utilitare din gama Pick Up, pana in 2006 cand s-a incetat productia. Desi in total au fost 6 variante de Pick-up, nu si-a pierdut numele popular de “Papuc”.

Macheta este de culoare galben, putem spune putin bizar, deoarece aceasta culoare nu se prea gasea pe strazile din Romania. Insa daca tinem cont ca aceasta utilitara a fost foarte bine vanduta in tari ca Mexic, Venezuela, Argentina, unde cea mai mare cerere era pentru culoarea galben si verde, putem spune ca respecta realitatea.

sursa: autosworld.eu

miercuri, 18 ianuarie 2012

Dacia fara propulsie electrica

In Romania, nu se vor produce masini Dacia cu propulsie electrica, a declarat astazi Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.

„Tehnologia electrica ramane o tehnologie scumpa, iar o caracteristica a Dacia este accesibilitatea”, a explicat Dubruel. Potrivit acestuia, „nu vor exista vehicule electrice pe gama Dacia, pe termen scurt, si nici macar pe termen mediu”.

Reprezentantul Dacia nu a sugerat nicio optiune pentru romanii care doresc sa cumpere masini electrice, dar grupul Renault-Dacia a anuntat deja ca, din anul 2012, va oferi spre vanzare, in Romania, doua modele Renault cu propulsie electrica. Preturile acestora vor fi comparabile cu preturile de vanzare din Franta si vor porni de la 20.000 de euro.

via: ziare.com

Dacia Lodgy in Romania abia la vara


Noul monovolum Dacia Lodgy, care va fi produs în Maroc, va ajunge în showroom-urile mărcii din România abia în luna iunie.


Dacia a confirmat că monovolumul Lodgy va fi pus în vânzare tocmai la vară.

Mașina de familie cu cinci sau șapte locuri, produsă la uzina Renault din Maroc, va fi prezentată oficial în luna martie, la Salonul auto de la Geneva.

Autoturismul va ajunge în showroom-urile Dacia din România abia după trei luni, în iunie.

Deocamdată, producătorul de la Pitești s-a ferit să facă precizări suplimentare.

sursa: evz.ro

Dacia in circulatie


Vanzarile Dacia au ramas la nivelul de peste 340.000 de unitati si in 2011, iar in total in circulatie sunt 1,8 milioane de masini ale marcii, dintre care jumatate in Europa de Vest, arata datele publicate de marca din grupul Renault. Anul trecut trei tari au realizat jumatate din vanzarile marcii, iar in afara de Romania, cele mai multe Dacii sunt pe soselele franceze: aproape 400.000.

via:hotnews.ro

duminică, 15 ianuarie 2012

Dacia Lodgy va ajunge pe piata din Romania in aprilie

Uzina din Renault din Maroc va incepe saptamana viitoare productia noului model Dacia Lodgy. Primul monovolum Dacia va ajunge pe piata din Romania in aprilie. Pana atunci insa, il puteti zari, cu putin noroc, si pe soselele din Arges, unde producatorii l-au scos la teste. Cativa amatori l-au filmat la drum.


In varianta de baza, cu un pret de sub 10.000 de euro, Dacia Lodgy va fi cel mai ieftin monovolum compact de pe piata, adversarii sai, precum Chevrolet Orlando, Renault Grand Scenic sau Citroen C4 Picasso pornind de la scoruri cu cel putin 50% mai mari.

Lungimea lui Lodgy va fi de 4,50 metri, cu doar 6 centimetri mai mica decat a Renault-ului Grand Scenic, de pilda. Iar masina va fi disponibila in 5 sau 7 locuri, dar, spre deosebire de Grand Scenic, va fi mai slab finisata si accesorizata.

Paleta de motorizari a Daciei Lodgy est clasica. Pe benzina, in functie de piata, vor fi oferite propulsoarele 1.6 MPI, de 85 CP, si 1.6 litri 16 V, de 105 CP. Iar amatorii de motoare diesel vor avea la dispozitie binecunoscutul motor 1.5 dCi, de 75, 90 sau 105 CP.

sursa:a1.ro

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

170.000 de vehicule Dacia la noua fabrică din Maroc

Constructorul francez de automobile Renault intenţionează ca din 2013 să producă circa 170.000 de vehicule Dacia la noua fabrică din Tanger, Maroc, a declarat vineri Arnaud Deboeuf, directorul programului Entry al grupului, pentru vehicule low cost, transmite AFP.

"Sperăm ca anul viitor să ajungem la capacitate maximă", a spus Deboeuf la o întâlnire cu presa.

Fabrica din Tanger, care urmează să fie inaugurată la jumătate lui februarie, va fi dotată în primă etapă cu o linie de asamblare cu o capacitate de 170.000 de automobile pe an, capacitate care urmează să fie dublată în timp.

Vehiculele low cost ale grupului Renault sunt vândute sub marca Dacia în Europa şi alte ţări din regiunea mediteraneană şi sub marca Renault în restul lumii.

În prezent, aceste vehicule sunt fabricate la uzina Dacia din Piteşti, dar şi în alte uzine, precum cele din Rusia şi Brazilia.

La Tanger va fi produs un monovolum, Lodgy, care va fi comercializat în Franţa din primăvară, un vehicul utilitar, precum şi un al treilea model.
Fabrica din Maroc va avea iniţial 2.600 de angajaţi, numărul acestora urmând să ajungă la 6.000 în 2015, potrivit Renault.

sursa: adevarul.ro

vineri, 13 ianuarie 2012

Dacia pregateste un model electric ?!


Dacia pregateste un model electric. Pro Sport a publicat, vineri, imagini cu un automobil camuflat fotografiat in Romania care ar putea fi prototipul viitorului model.
Forma generala a masinii seamana izbitor de mult cu Renault ZOE, masina electrica cu un pret de numai 15.000 euro, pe care francezii o vor lansa chiar in acest an.

Conceptul ZOE a fost lansat Salonul Auto Paris 2010. Acum, masina camuflata din imagini ne arata exact acest lucru, ca sunt 90% sanse ca francezii sa testeze in Romania prima lor masina electrica ieftina. Exista si posibilitatea ca acest model sa fie, de fapt, Renault Clio 4, insa, comparata cu Duster-ul care il insoteste, modelul de fata pare mult mai mic.
Unii au comparat-o chiar cu modelul Dacia City despre care se vorbeste - masina de sub 5.000 de euro care ar completa gama Dacia - sau chiar cu eventualul urmas al modelului Sandero, dar asemanarea e prea clara cu conceptul ZOE.

via:dailybusiness.ro
foto: prosport

Dacia a produs în opt ani modele Logan de 5,7 mld. €.

Producţia modelului Logan sedan, cel care a fost prezentat în iunie 2004 şi a revoluţionat industria auto la nivel mondial pornind trendul automobilului low-cost, va ajunge la peste 710.000 de unităţi până în luna septembrie a anului acesta, când Dacia va prezenta la Paris cea de-a doua generaţie a modelului.



În total, valoarea celor 710.000 de maşini Logan sedan se ridică la peste 5,7 miliarde de euro, conform calculelor ZF, luând un preţ per unitate de 8.000 de euro.

Per total, producţia modelelor Dacia pe platforma tehnică X90, adică cele din gama Logan plus Sandero, fără Duster, va ajunge în septembrie la aproape 1,7 milioane de maşini, după ce în luna octombrie a anului trecut compania a atins un nivel de 1,5 milioane de automobile pe această platformă.

Dintre cele 1,5 milioane de maşini, 45% reprezintă modelul Logan sedan.

În cei aproape opt ani de la fabricarea la Mioveni a primului automobil Logan berlină, gama de vehicule dezvoltate pe platforma X90 a cunoscut o evoluţie constantă. Astăzi ea cuprinde cinci modele (Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up şi Sandero cu versiunea sa Stepway), disponibile în 13 versiuni de echipare şi două serii limitate pentru gama Sandero.

Potrivit presei internaţionale, Logan 2 va veni cu linii mai elegante şi rotunjite specifice automobilelor din segmentul de mijloc, spre deosebire de generaţia actuală caracterizată de linii drepte, ce amintesc de procesele de reducere a costurilor.

sursa: zf.ro

joi, 12 ianuarie 2012

Dacia Lodgy DECAPOTABILĂ

Dacia Lodgy a devenit deja subiect de exerciții de design pentru site-urile și blogurile de specialitate din străinătate. Pornind de la fotografiile oficiale, brazilienii de la Noticias Automotivas au creat "pe hârtie" un Lodgy decapotabil, care nu arată deloc rău.

Rușii au cumpărat peste 80.000 de Loganuri în 2011


Cererea de modele Logan și Sandero din Rusia de anul trecut, au propulsat Renault pe locul patru în topul pereferințelor de pe piața auto din țara respectivă, notează site-ul 0-100.hotnews.ro.

Potrivit datelor oficiale vânzările Renault din Rusia au urcat cu 60% în 2011, cererea cea mai mare fiind pentru Loganuri, peste 82.000 de unități, și pentru Sandero, circa 45.000 de unități.

Cea mai vândută marcă de pe respectiva piață a fost Lada, cu 578.000 de unități vândute, urmată de Chevrolet, circa 173.000 de unități, și Hyundai, circa 163.000.

Kia, Nissan, Toyota, Ford si Volkswagen au depășit de asemenea pragul de 100.000 de mașini comercializate.

În total, în Rusia s-au vândut peste 2,6 de milioane de mașini, o creștere de 39% față de anul trecut.

via: b1.ro

miercuri, 11 ianuarie 2012

Dacia, declarată cea mai fiabilă marcă de un sondaj european

30.000 de consumatori din Franţa, Belgia, Spania, Portugalia şi Italia au fost chestionaţi de Test-Achats, organizaţia pentru protecţia consumatorilor din Belgia, referitor la fiabilitatea a 187 de vehicule.

Dacia este în acest moment marca cea mai fiabila, potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia consumatorilor Test-Achats din Belgia, citat de Fin.ro.

30.000 de consumatori din Franţa, Belgia, Spania, Portugalia şi Italia şi-au exprimat părerile asupra a 187 de vehicule. Faţă de raportul precedent, din 2010, Dacia a reuşit să urce pe locul unu, de pe trei, în faţa Honda şi Kia.

Potrivit aceluiaşi sondaj, cele mai puţin fiabile maşini sunt Jeep şi Smart, mai scrie Fin.ro.

marți, 10 ianuarie 2012

Trophée Andros Isola 2000 - Dacia Lodgy

Actiunea din Trophee Andros a fost reluată în acest weekend la Isola 2000, în sudul Franţei. Prima cursa Alain Prost termina pe podium pentru a-şi apăra poziţia sa în partea de sus a clasamentului cu Dacia Lodgy "Glace". In clasamentul general ramane in frunte cu un total de 588 de puncte .

luni, 9 ianuarie 2012

Dacia Lodgy, subiect de dispută !

Dacia Lodgy provoacă dispute în presa străină. Francezii cred că noul model, care va fi produs la o o uzină din Maroc, va afecta vânzările companiei-mamă, Renault. În altă ordine de idei, fabrica nu este încă pregătită, deşi mai sunt câteva zile până la începerea producţiei.



Uzina din Maroc are 300 de hectare şi a costat peste un miliard de euro. Cei 2.300 de angajaţi, conduşi de un director turc, au la dispoziţie până şi locuri în care se pot ruga. Deocamdată, doar linia de asamblare a Daciei Lodgy este gata. Restul halelor arată mai degrabă ca un şantier, decât ca o unitate de producţie.

Salariile marocanilor sunt de două ori mai mici decât cele ale angajaților de la uzina din România, iar numărul angajaţilor ar putea creşte până la 6.000 în viitor. Africanii nu au însă experienţă în industria auto, aşa că vor avea nevoie de instruire.

Presa franceză crede că modelul Lodgy va afecta vânzările modelelor similare din portofoliul Renault. Avantajul modelului românesc este preţul. Concurentul direct al lui Lodgy, Renault Scenic, este cu câteva mii de euro mai scump.

Inginerii plănuiesc să lanseze peste câteva luni şi varianta utilitară a lui Lodgy, maşină care va concura cu modelul Renault Kangoo.

sursa: b1.ro

duminică, 8 ianuarie 2012

Dacia Lodgy şi monovolumul Nissan Livina Geniss împart un design similar ?

Dacia Lodgy şi monovolumul Nissan Livina Geniss împart un design similar, aproape aceleaşi motorizări şi ambele sunt proiectate pentru a fi automobile accesibile. Potrivit comentariilor de pe site-ul american autoblog.com noul Lodgy nu este nimic altceva decât un Nissan Livina Geniss redesenat şi pe care s-a pus emblema Dacia.


În cadrul unui interviu acordat ZF de către Sorin Buşe, şeful Renault Technologie Roumanie, centrul tehnologic unde sunt proiectate automobilele din gama entry a Renault şi implicit şi modelele Dacia, declara că proiectul Lodgy a fost demarat înainte ca RTR să existe şi că centrul din România a contribuit cu mai puţin de 20% la proiect. Având în vedere faptul că RTR a avut o contribuţie din ce în ce mai mare la modelele nou lansate de către Dacia ajungând la 50% în cazul SUV-ului Duster, toată lumea se aştepta ca şi Lodgy să fie cel puţin 50% proiectat în România, mai ales în contextul în care este lansat la doi ani distanţă de Duster. Dar, dacă se analizează faptul că RTR a luat fiinţă în vara anului 2007, în timp ce Nissan Livina Geniss a fost lansat în vara anului 2006 în China pe o platformă comună a Alianţei Renault-Nissan. Astfel se poate explica de ce RTR a avut o contribuţie atât de redusă la proiectul Lodgy, platforma existând deja încă de acum aproape şase ani.

MPV-ul Nissan a fost lansat ca Livina în versiunea de cinci locuri şi Geniss în cea de şapte locuri, având o lungime mai mare. Gama motorizărilor modelului nipon include un motor pe benzină de 1,6 litri, dar şi unul de 1,5 litri - pentru Lodgy de asemenea ne aşteptăm să vedem aceleaşi motorizări ca şi pe Duster, adică 1,6 litri benzină şi 1,5 litri diesel. Primele pieţe pe care a fost lansat MPV-ul Nissan a fost China, Indonezia, Malaezia, Philipine, pentru ca în 2009 să intre în producţie al uzina Nissan din Brazilia. Astfel pentru prima dată un model Dacia nu mai are la bază un automobil Renault, ci unul Nissan .

sursa: zf.ro

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Logan electric in India

Producatorul indian Mahindra a prezentat versiunea electrica a vehicului Verito, la Salonul Auto de la New Dehli. Mahindra Verito este bazata pe modelul romanesc Dacia Logan.



Mahindra Verito EV este o clona a primei variante a Loganului, iar Renault a furnizat motoarele pentru productia automobilului in India, inainte de lansarea versiunii electrice.

Verito are mai multe modificari de design fata de Logan, pornind de la grila radiatorului si eleron, potrivit Money.ro.

Aceasta nu este prima versiune electrica a Dacia Logan. In 2010, producatorul american de masini electrice EnVision a lansat un vehicul bazat pe Logan in trei variante: break, MCV si berlina.

Varianta americana a Loganului electric nu a avut insa succes, iar masinile au fost vandute un an mai tarziu la preturi reduse semnificativ.

via:4tuning.ro

vineri, 6 ianuarie 2012

Masini de Legenda nr.8 – ZIS 110



In perioada ’42-’45 cand toate tarile se gandeau la razboi, Rusia a fost singura tara ce s-a gandit sa proiecteze si sa produca masini, astfel s-a decis construirea unei limuzine guvernamentale in varianta ZIS 110, o masina pentru toate persoanele importante din URSS.

Noua limuzina guvernamentala s-a decis sa se construiasca la Fabrica ZIS din Moscova, si sa poarte numele ei – ZIS – Zavod imeni Stalina.

Masina este o derivare atat estetic cat si tehnic din modelul american Packard 180, insa cu multe modificari. Dorind sa fie o adevarata limuzina, inginerii rusi au modificat motorul, ajungand la 6005 cmc si o putere de 140 CP. Aceste performante insa nu puteau fi obtinute decat cu o benzina speciala, astfel ca rusii au trebuit sa produca si un nou tip de benzina cu o cifra octanica mai mare.

Primele prototipuri au iesit din fabrica in 1944 iar pe 20 iulie 1945 au iesit primele modele de serie ZIS 110.

sursa: autosworld.eu

joi, 5 ianuarie 2012

Dacia cresc in Germania

Inmatricularile Renault si Dacia in Germania au crescut cu 4,4% in 2011, la 160.366 de autovehicule, reprezentand o cota de piata de 5,1%, in timp ce piata a avansat de doua ori mai rapid, cu 8,8%, la 3.173.634 unitati, potrivit datelor Oficiului de Inmatriculari Auto german KBA.
Dintre cele 32 de marci analizate, noua au inregistrat scaderi anul trecut, iar restul au avut o evolutie pozitiva.

Grupul Volkswagen a ramas lider de piata anul trecut, cu o cota de 21,6%, urmat de BMW-Mini (9,4%), Mercedes (9%), Opel (8%), Audi (7,9%), Ford (7,3%), Renault-Dacia (5,1%) si Skoda (4,5%), scrie Mediafax.

In decembrie, inmatricularile Renault si Dacia au scazut cu 10,7%, la 10.937 autovehicule, conferind producatorului auto francez o cota de piata de 4,5%.

Piata germana a crescut luna trecuta cu 6,1%, la 244.501 autovehicule. Dintre marcile analizate, doar 16 au inregistrat cresteri, iar restul scaderi.

Lider de piata in decembrie a fost VW (20%), urmat de BMW (11,2%), Mercedes (9,5%), Opel (8,8%), Audi (7,8%), Ford (7,1%), Renault-Dacia (4,5%) si Skoda (4,4%).

Dacia Duster depaseste Bugatti, intr-un clasament al Top Gear

Intr-un top realizat de revista Top Gear al celor mai asteptate masini ce vor fi lansate in 2012, Dacia Duster se afla la loc de frunte, alaturi de marci celebre precum Jaguar sau Porche.



Mai mult, Dacia Duster este masina preferata a lui James May, unul dintre prezentatorii cunoscutei emisiuni, dupa cum precizeaza chiar acesta, in topul realizat de Top Gear.

"Anul acesta este mare pentru una din marcile favorite ale lui James. Pentru prima data cei de la Dacia intra pe piata britanica si aduc si un Duster cu ei. Pentru numai 11.000 de lire sterline poti avea un mijloc de transport ieftin, onest si robust. Poti spune, de asemenea, tuturor ca ai o Dacia si sa castigi astfel puncte la James May", scrie Top Gear.

Modelele selectate de Top Gear sunt Pagani Huayra, Porsche 918, Jaguar C-X16, Dodge Viper, Dacia Duster, Alfa Romeo 4C, Bugatti Galibier, Renault Twizy, Ford GT500, Peugeot 208.

In top, Dacia Duster se afla pe locul sase, imediat dupa Dodge Viper. Masina fabricata in Romania sub auspiciile Renault depaseste marci de lux, cum ar fi Alfa Romeo sau Bugatti.

Dacia Duster bate Volkswagen Polo in top zece masini preferate de francezi

In decembrie, aceeasi Dacie Duster s-a aflat pe pozitia a noua in preferintele clientilor francezi, potrivit unui raport al Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) privind evolutia pietei de autoturisme din Franta in primele 11 luni ale anului.

sursa: ziare.com

Primele imagini oficiale: Dacia Lodgy

Gama Dacia se extinde în 2012 cu Lodgy, un vehicul de familie disponibil în variantă cu 5 şi 7 locuri.

În concordanţă cu spiritul mărcii Dacia, Lodgy este un model foarte spaţios, cu prestaţii inedite, adaptate aşteptărilor clienţilor. Familiile aflate în căutarea unui vehicul polivalent la un preţ accesibil îşi vor putea cumpăra noul model cu o garanţie de 3 ani.



Rămânând fidelă atributelor mărcii, Lodgy oferă un plus de confort şi funcţionalitate prin noile echipamente care vor fi disponibile în premieră pentru Dacia. Designul său sugerează un spaţiu interior remarcabil până la al 3-lea rând de scaune. Cu o lungime de 4,5 metri, Dacia Lodgy oferă un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu 7 locuri.

Numele - Lodgy - care aminteşte de englezescul „lodge”, este o trimitere directă la trăsătura sa esenţială: capacitatea de a găzdui o întreagă familie şi bagajele sale.



Dacia Lodgy va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012

Dacia, o marcă în creştere

Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în 8 ani un actor de notorietate pe piaţa auto europeană. Dacia a ştiut să câştige încrederea clienţilor datorită valorilor sale: generozitate, care se traduce prin cel mai bun raport preţ/spaţiu interior de pe piaţă, fiabilitate şi robusteţe.




Lodgy Glace, o maşină de competiţie inedită

Cu ocazia celei de-a treia participări la Trofeul Andros, Dacia iese din nou din tipare, înscriind în cursă pentru prima oară în istoria competiţiei un monovolum: Lodgy „Glace”. Două vehicule Lodgy „Glace” sunt pilotate anul acesta de un trio de piloţi de excepţie: Alain Prost, Nicolas Prost şi Evens Stievenart. La mijloc de sezon, Alain Prost se află pe primul loc, cu două victorii obţinute în trei curse.

via: Dacia

marți, 3 ianuarie 2012

SUV-ul Duster, asteptat in Marea Britanie in acest an



SUV-ul Duster al Dacia, care urmeaza sa intre pe piata britanica in acest an, a fost inclus de publicatia Top Gear intr-o selectie de zece modele pe care le asteapta in 2012, marca romaneasca fiind printre preferatele prezentatorului James May, poreclit si "Captain Slow", scrie Mediafax.

"Anul acesta este mare pentru una din marcile favorite ale lui James. Pentru prima data cei de la Dacia intra pe piata britanica si aduc si un Duster cu ei. Pentru numai 11.000 de lire sterline poti avea un mijloc de transport ieftin, onest si robust. Poti spune, de asemenea, tuturor ca ai o Dacia si sa castigi astfel puncte la James May", scrie Top Gear.

Modelele selectate de Top Gear sunt Pagani Huayra, Porsche 918, Jaguar C-X16, Dodge Viper, Dacia Duster, Alfa Romeo 4C, Bugatti Galibier, Renault Twizy, Ford GT500, Peugeot 208.

James May prezinta, alaturi de Jeremy Clarkson si Richard Hammond, emisiunea Top Gear difuzata de BBC. May a primit porecla de "Captain Slow" dupa ce a pierdut aproape toate cursele organizate intre cei trei prezentatori ai emisiunii, dar si din cauza stilului mai lent de condus.

In mai 2010, May descria, intr-un comentariu in publicatia britanica The Telegraph, Dacia Duster ca pe o masina ieftina acceptabila din punct de vedere tehnic, care nu te face sa te simti in lumea a treia si aminteste totodata marilor constructori auto ca au uitat arta de a produce astfel de automobile.

"Noul Duster, care nu trebuie confundat cu oribilul Duster vechi, este un fel de automobil off-road soft produs in Romania sub egida Renault (si putin a Nissan). Il conduc de ceva timp. Cred ca este bun", afirma May.

El a comparat, la momentul respectiv Duster cu "Dormitorul din Arles" al lui Van Gogh - un loc simplu, dar unde se poate vedea tot ceea ce este necesar pentru fericire si multumire.

via: wall-street.ro

duminică, 1 ianuarie 2012

Anul nou nu aduce vesti bune pentru soferi

In perioada decembrie-ianuarie, aproximativ 1,5 milioane de masini trebuie sa-si reinoiasca politele RCA, arata estimarile companiilor de sigurari. Soferii nu trebuie sa se astepte la ieftiniri, ci mai degraba la scumpiri semnificative, de anul viitor, scrie REALITATEA.NET. Motivul: Companiile de asigurari inregistreaza pierderi si nu-si vor mai permite sa tina preturile jos.


Nu numai polita RCA va usura anul viitor buzunarele soferilor. Punctul de amenda va creste de la 67 de lei la 70 de lei, odata cu majorarea salariului minim pe economie la 700 de lei. Pentru trecerea pe rosu amenda va fi de 370 de lei iar pentru soferii prinsi beti la volan, aproape 1.500 de lei., scrie REALITATEA.NET


Vesti proaste si pentru cei care vor sa cumpere o masina inscrisa in circulatie inainte de 1 ianuarie 2007. Taxa va fi platita pentru toate automobilele inmatriculate inainte de aceasta data si va fi usturatoare pentru masinile vechi, dupa principiul poluatorul plateste.

via: 4tuning.ro

Radarele fixe redevin active de la primavara

2012 mai vine cu o surpriza: radarele fixe redevin active. Dupa o lunga perioada de pauza, in care au devenit chiar si ilegale, ori nu se stia cine le managerizeaza si cine incaseaza amenzile, politia sau primariile, iata ca radarele fixe sunt gata sa ne ia banii daca depasim viteza legala, inca din primavara care sta sa vina.

Politia Rutiera spera ca radarele fixe sa redevina functionale pana in luna aprilie-mai, inaintea aparitiei noului Cod Rutier.


"Noul Cod Rutier va aparea in perioada aprilie-mai a anului viitor. Noi speram ca radarele fixe sa fie deja functionale la momentul aparitiei noului Cod Rutier", a spus, pentru RTV.net, Lucian Dinita, comisar sef al Directiei Rutiere.


Repornirea radarelor depinde si de decizia Ministerului de Interne.